Program

Välj månad, typ av event/program genom att klicka på relevant symbol.

Du kan prenumerera på vår kalender (se längst ned)! Eller anmäl dig till vår mailinglista!


Anpassa visningen genom att klicka på den fyrkantiga lilla symbolen ———->

Loading Events

« All Events

Njungne

22 juni @ 17:00 - 29 juni @ 11:00

Njungne är en djupgående retreat där varje set omfattar två och en halv dag, en tidsperiod som kan vara lämplig för demvars tidsschema inte tillåter längre retreater. Denna gång utför vi sammanlagt tre set Njungne. Det går bra att delta i ett set, eller i flera set efter varandra.

I retreaten ingår mycket recitation, visualisering samt flera löften som tas under retreatdagarna.  Den andra dagen ägnas åt fasta, då man även avstår från att dricka, samt iakttar tystnad.

Meditationen baseras på den tusenarmade Chenrezig (Avalokiteshvara) – förkroppsligandet av alla Buddhors kärleksfulla vänlighet och medkänsla. Den indiska nunnan Gelongma Palmos insikter ligger till grund för denna retreat.

Njungne är en kraftfull utövning som ska utföras med en altruistisk motivation. Den är mycket effektiv i att utveckla medkänsla och rena negativ karma.

För att delta i retreaten behövs tidigare erfarenhet av meditation inom tibetansk buddhism, samt godkännande av Lama Tsultim Rinpoche.

Rinpoche kommer att undervisa och ge kortare instruktioner under retreaten om deltagarna så önskar.

Ta med sängkläder, inte sovsäck. Vi vill även be deltagarna att hjälpa till praktiskt inför, under och efter Njungne-retreaten med städning, matlagning och annat som behövs.

Plats: Solbo retreatcenter, Karma Dechen Ösel Ling.
Datum: Set 1: 22-25 juni, set 2: 24-27 juni, set 3: 26-29 juni, slutar cirka kl. 11:00.

Eftersom varje nytt set av retreaten startar tidigt på morgonen, måste deltagarna anlända till retreatcentret under eftermiddagen/kvällen innan det/de set som de önskar delta i.

Varje set avslutas sedan på morgonen den tredje dagen.

Avgift: Medlemmar 750 kr/set eller 1700 kr för att delta i alla tre set. Övriga: 950 kr/set eller 2100 kr för att delta i alla tre set, inkl. mat och dryck.


Anmälan och frågor: Senast den 17 juni till johanna@ktg.nu.

Details

Start:
22 juni @ 17:00
End:
29 juni @ 11:00
Event Category:

Organizer

Retreatcentret

Venue

Solbo Retreatcenter
Solbo, Oppeby 246,
Fellingsbro, 732 73 Sverige
+ Google Map