Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Releasefest för ny bok

7 december, 2018 @ 19:00 - 21:00

Tsangnyön Herukas sånger (obs! ändrat datum pga av sjukdom, nytt datum 7/12)

Vi firar utgivningen av Stefan Larssons nya bok Tsangnyön Herukas sånger (Nordic Academic Press).

Lama Tsultim Rinpoche inleder festen med att säga några ord om den tradition av ”galna yogier” som Tsangnyön tillhörde och deras betydelse för kagyutraditionen. Rinpoche och vår gästande omdze (recitationsledare) Samten kommer sedan att tillsammans framföra en av Tsangnyöns sånger på tibetanska.

Därefter kommer bokens författare, Stefan Larsson, att tala om Tsangnyön, om hans sånger, och om arbetet med att översätta dem till svenska. Stefan ska även läsa några av sångerna på svenska.

Slutligen blir det samkväm med snacks och dryck. I samband med evenemanget finns möjlighet att skänka pengar till att bygga en begravningsplats på Solbo. Författaren har skänkt 16 exemplar av sin bok som kommer att finnas till försäljning för 245 kronor (eller om man vill mer). Hela summan som inkommer går oavkortad till detta projekt.

Alla är varmt välkomna!

Några ord om boken:
Tsangnyön Heruka (1452–1507) är en av Tibets främsta litterära personer, mest känd för att på slutet av 1400-talet ha sammanställt Milarepas livshistoria, ett verk som är mycket betydelsefullt för buddhister. Tsangnyön var också en färgstark och inflytelserik yogi, som uppförde sig så udda och okonventionellt att han kom att kallas dåren från Tsang, på tibetanska Tsangnyön.

Tsangnyön Herukas sångsamling trycktes år 1508 och har fram tills nu endast funnits i tibetanska blocktryck. Stefan Larssons svenska version är den första översättningen till ett annat språk.

Verket ger oss en unik inblick i de kringvandrande yogiernas liv, lära och budskap. Samtidigt får vi en bild av Tibet innan Dalai lamorna började styra landet på 1600-talet. Sångerna har dessutom ett allmänmänskligt budskap som gör dem tidlösa och aktuella än idag.

 

Datum: Fredagen den 7/12 kl 19

Plats: Hökarvägen 2, Mälarhöjden

Ingen föranmälan, välkomna!

 

 

Detaljer

Datum:
7 december, 2018
Tid:
19:00 - 21:00
Evenemang Kategori:

Arrangör

Stockholmscentret

Plats

Stockholmscentret
Hökarvägen 2A
Hägersten, 12941 Sverige
+ Google Map
Telefon:
+46 (0) 8-886950
Webbplats:
http://ktg.nu