Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Njungne fastemeditation

4 november, 2019 - 19 november, 2019

Njungne är en traditionell tibetansk-buddhistisk utövning med inslag av visualisering, mantrarecitation, fasta och löften. Eftersom det på flera sätt är en krävande utövning är den inte lämplig för de som är helt nya i buddhismen, det är t.ex. ett krav att man har tagit tillflykt för att delta i njungne.

Retreaten håller sammanlagt på i 16 dagar men är uppbyggd i set om två och en halv dag. Det går bra att delta i ett eller flera set. I utövningen ingår flera löften som tas under retreatdagarna, där den andra dagen i varje set ägnas åt fasta och tystnad. Meditationen baseras på den tusenarmade Chenrezig (Avalokiteshvara) – förkroppsligandet av alla Buddhors kärleksfulla vänlighet och medkänsla – och har sitt ursprung i den indiska nunnan Gelongma Palmos insikter.

Njungne är en kraftfull utövning som ska utföras med en altruistisk motivation. Den är mycket effektiv i att utveckla medkänsla och rena negativ karma.

I samband med retreaten ges kortare undervisning och instruktioner vid behov.

Ta med egna sängkläder och egen kudde. Om du tar med dig sovsäck behöver du även ett lakan att lägga på madrassen. Observera att det pga. platsbrist kan bli aktuellt att sova på madrass på golvet. Eftersom det finns begränsat antal platser tilldelas plats till de som anmäler sig först.

För att delta i retreaten behöver deltagarna hjälpa till praktiskt inför, under och efter njungne-retreaten med städning, inhandling av mat, matlagning och så vidare. Anmäl vad du kan hjälpa till med i samband med att du anmäler ditt deltagande.

 Datum: måndag 4/11-19/11.
Klockan: Eftersom njungne startar tidigt på morgonen bör man infinna sig på centret eftermiddagen/kvällen innan det set som du önskar delta i startar. Respektive set slutar sedan dag tre ca kl. 8.
Plats: buddhistcentret, Mälarhöjden.
Avgift: medlemmar: 400 kr, övriga 600 för ett set. Mat och övernattning ingår i priset. Om du deltar i mer en ett sett kostar varje set: medlemmar: 200 kr, övriga 400 kr.
Utöver detta är du om du har möjlighet välkommen att lämna en frivillig gåva till centret.
Anmälan och frågor till johanna@ktg.nu senast den 28/10.

 

Detaljer

Börjar:
4 november, 2019
Slutar:
19 november, 2019
Evenemang Kategori:

Arrangör

Stockholmscentret

Plats

Stockholmscentret
Hökarvägen 2A
Hägersten, 12941 Sverige
+ Google Map
Telefon:
+46 (0) 8-886950
Webbplats:
http://ktg.nu