Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Endagsretreat –Tara

17 mars @ 10:00 - 16:00

Tara är en kvinnlig aspekt av det uppvaknade sinnet. Det är en traditionell tibetanskbuddhistisk utövning där det ingår visualisering och recitation. Denna meditationsövning är mycket effektiv för att öva upp medveten närvaro och succesivt skingra förvirringen i vårt vanligtvis splittrade sinne.

 

Tsultim Rinpoche kommer inleda dagen med en kort introduktion till utövningen, som sedan leds av våra besökande nunnor. Recitationen sker på tibetanska men finns översatt till svenska. Alla, såväl erfarna som nya intresserade, är varmt välkomna att delta.

 

Avgift: 200 kr eller frivillig gåva som oavkortat går till utbyggnaden av nunnornas kloster i Sikkim.
Mat: Enkel vegetarisk lunch 100 kr.
Plats: Hökarvägen 2, Mälarhöjden.
Datum: söndag 17/3 kl. 10 – 16

Anmälan och frågor: Anmälan och frågor senast den 11/3 till: johanna@ktg.nu

Nedan följer mer information kring besöket om du är intresserad:

Besök i av nunnor från Sikkim.

Vi har den stora glädjen att berätta att vi i mars får besök av tre nunnor från Rumteks nunnekloster i Sikkim, Indien. Nunnorna heter Sherab Chöden, Karma Chime och Karma Yönten. Vi är mycket glada att vi får besök av dessa tre kvinnliga buddhistiska utövare.

Historiskt sett har nunnor ofta haft det svårare än munkar, både ekonomiskt och vad gäller att få möjlighet till studier/utbildning. Lama Ngawang var därför alltid noga med att framhålla vikten av att stödja nunnor. Han menade även att nunnor ofta var mycket bra utövare. Därför känns det extra glädjande med detta besök som Tsultim Rinpoche tagit initiativet till.

Ta tillfället i akt att besöka centret under denna vecka för att delta i något eller några av våra olika programpunkter tillsammans med nunnorna. Alla intäkter kommer oavkortat gå till nunnornas projekt som du kan läsa om nedan.

Utbyggnad av nunnekloster.

Nunnorna reser runt i Europa för att samla in pengar till en utbyggnad av Rumteks nunnekloster. Eftersom antalet nunnor på klostret har ökat finns det behov av att bygga fler rum för nunnorna att bo i vilket innebär att de behöver bygga en till våning på boende delen av klostret. Utbyggnaden är redan i full gång och nunnorna själva gör en stor del av arbetet, men det behövs ekonomisk hjälp. Vi vill därför erbjuda er möjligheten att bidra till detta, antingen genom att delta på något av nunnornas program eller genom att lämna en gåva direkt till nunnorna.

Detaljer

Datum:
17 mars
Tid:
10:00 - 16:00
Evenemang Kategori:

Arrangör

Stockholmscentret

Plats

Stockholmscentret
Hökarvägen 2A
Hägersten, 12941 Sverige
+ Google Map
Telefon:
+46 (0) 8-886950
Webbplats:
http://ktg.nu