Våra lärare

Lama Tsultim Gyaltso Rinpoche

lamaTsultimsmallLama Tsultim Rinpoche erkändes 1982 vid 14 års ålder av H.H. Panchen Lama som en reinkarnation av den berömda retreatmästaren Tshampa Rinpoche från Yangpachen i Tibet.
21 år gammal genomförde han sin traditionella treårsretreat vid Tsurpu-klostret, Karmapas huvudkloster i Tibet. Efter retreaten blev Rinpoche utnämnd till Vajramästare av klostret i Yangpachen, där han var verksam i flera år.
Rinpoche kom till Sverige första gången i början av 2000-talet på inbjudan av sin släkting Lama Ngawang, efter att ha ansvarat för ett Dharmacenter i Sydostasien.
Sedan flera år tillbaka är han bosatt på buddhistcentret i Mälarhöjden med sin familj. Rinpoche leder verksamheten på våra center på ett mycket uppskattat sätt. Han är känd för sitt genuint vänliga och ödmjuka sätt att vara samt för sin stora hjälpsamhet och djupa kunskap om buddhistisk utövning. Han undervisar på tibetanska som översätts till svenska.

Gästlärare – ett urval

Lama Teunsang http://www.montchardon.com

Shangpa Rinpoche  http://www.shangpa.org/

Trehor Lama – associerad med Bodhipath centers

Lama Kemtcho, Dhagpo Kagyu

Lama Sango, associerad med Montchardon

Lama Chöpel, http://www.buddha-tar.hu, vårt systercenter

Jetsunma Wangyal

Med flera…


Följande medlemmar undervisar/leder också vissa program:

Trudy Dechen Fredriksson

ger introduktioner och leder stillhetsmeditationer på vårt retreatcenter. Hon har varit aktiv på våra center sedan 1975. Trudy är även ordförande i Sveriges buddhistiska samarbetsråd.

Åsa Backlund

ger introduktioner till buddhismen och till meditation på vårt Stockholmcenter. Åsa har bl.a. gjort en treårsretreat på Dhagpo Kundrreul Ling i Frankrike.

Johanna Jörgensen

leder studiecirklar och översätter för Tsultim Rinpoche. Johanna har gjort flera längre retreater och har studerat vid Samten Tse i Indien och vid Rangjung Yeshe Institute i Nepal.

Stefan Larsson

översätter åt Tsultim Rinpoche och leder kurser i tibetanska. Stefan har gjort flera längre retreater och disputerade på en avhandling om en tibetansk yogi i ämnet religionshistoria vid Stockholms universitet.

Gittan Rosén

leder Kum Nye Yoga på retreatcentret.

Denise Vestin

Stillhetsmedationer – Norrort, tillika webmaster och fotograf.