Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Ris-skott sutran

12 maj @ 14:00 - 18:00

|Återkommande Evenemang (Se alla)

One event on 12 maj, 2019 at 14:00

Föreläsning om Ris-skott sutran, en undervisning som gavs av Buddha Shakyamuni och innehåller förklaringar kring de tolv ömsesidigt beroende länkarna. Dessa tolv länkar är en utförlig förklaring till den buddhistiska filosofin.

Föredragen hålls av Khenpo Gendyn Gyatso, som gått sin Khenpo utbildning på Namdrolings buddhistiska Shedra-skola i Indien. Läs mer om Khenpo Gendyn Gyatso längre ner.

Khenchen Chödrak Rinpoche undervisande om inledningen av denna sutra under sitt besök i augusti 2018. Detta tillfälle är tänkt som en repetion för de som deltog förra året, alternativt vara ett tillfälle för nya intresserade att ta del av undervisningen. På så sätt är alla som vill väl förberedda inför årets fortsatta undervisning av Khenchen Chökdrak i augusti. Under denna helg kommer det ges extra tillfälle för frågor och diskussion kring eventuella oklarheter.

Avgift: medlemmar: 300 kr, övriga 400 kr.
Plats: Hökarvägen 2, Mälarhöjden.
Datum: lördag och söndag 11-12 maj. Kl. 14 – 18.
Anmälan och frågor: Anmälan och frågor senast den 8/5 till: johanna@ktg.nu

Besök i maj av Khenpo Gendyn Gyatso.

Under början av sommaren får vi besök av Khenpo Gendyn Gyatso som bor i Nepal. Khenpo är buddhistisk professor som har genomgått sin utbildning i högre studier av buddhistiskfilosofi och litteratur på den välkända Shedra-skolan Namdroling i södra Indien. Khenpo tillhör Nyingmapaskolan och detta är första gången han besöker Europa.

Khenpos besök är ett led i Tsultim Rinpoches önskan att ge tillfälle för buddhister i Sverige att fördjupa sina kunskaper och förståelse av buddhismens filosofi och dess olika utövningar.

 

Detaljer

Datum:
12 maj
Tid:
14:00 - 18:00
Evenemang Kategori:

Arrangör

Stockholmscentret

Plats

Stockholmscentret
Hökarvägen 2A
Hägersten, 12941 Sverige
+ Google Map
Telefon:
+46 (0) 8-886950
Webbplats:
http://ktg.nu